Bel (0523) 251231 of mail naar info@degloepe.nl voor reserveringen.

DINER

download hier onze dinerkaart als pdf

Onze gerechten kunnen allergenen bevatten (gluten, lactose etc.) geef uw allergie aan en wij houden er rekening mee.

Soepen
Pittige rode uiensoep met bosui en kaascroutons
9,75 euro

Authentieke dubbel getrokken runderbouillon met draadjesvlees en groente bite garnituur.
8,75 euro

Romige Zwolse mosterdsoep met droge worst en preiringen (ook vegetarisch)
8,75 euro

Huisgebakken warm focaccia brood met kruidencrème en frisse tapenade.
7,25 Euro

Voorgerechten
Lauw warme Zeebaars in rode biet gemarineerd met spinazieblad en venkel op zuur.
13,75 euro

Klassieke Steak tartaar met gepocheerd ei en rucola met krokantjes van Parmezaan.
14,75 euro

Carpaccio belegd met rucola en bietenblad salade, krokant spek crunch,
Parmezaanse kaas en truffelmayo.
Medium 14,75 euro
XXL variant 17,75 euro

Lauw warme rouleaux van eend omwikkeld met katenspek met zuurkoolsalade en appelstroop.
12,75 euro

Uit de schouw gedroogde Landham met vijgenchutney, blauwschimmelkaas en notencrunch.
13,75 euro

Gevulde Champignons, Dordogne style (vega) gevuld met fetakaas en truffel
met winterse salade en Vadouvan crème.
13,75 euro

Hoofdgerechten

VLEES
Wildstoofpot met Bockbier en Sallandse kruidkoek.
24,75 euro

Varkenshaas medaillons ombonden met buikspek en overgoten met truffeljus en aardappelcrème.
24,75 euro

Biefstukpuntjes (TIP) aan spies gegrild met morillesaus en mixgroenten geserveerd.
27,75 euro

Vechtdal biefstuk. Botermalse biefstuk geserveerd met een zoete aardappelpuree
en thijm stroop jus. Exclusief streekproduct
29,75 euro

Gekonfijte eendenbout in ganzenvet gegaard met bosvruchtensaus en bosui puree.
24,75 euro

Spareribs (TIP)
Huisgemarineerd en van het bot te schuiven,
afgelakt met Indonesische ketjap.
550 gram 24,75 euro / 850 gram 26,75 euro
1200 gram voor de smakelijke eter 29,75 euro

2-persoons mandje met Vlaamse friet en Mayonaise
5,75 euro

VIS
VIS
Dagelijkse wisselende visvangst.
Om de dag worden we voorzien van 2 verse vis soorten (duurzaam en seizoensgebonden)
Vraag uw gastheer of gastvrouw naar de keuzes.
22,75 euro

2-persoons mandje met Vlaamse friet en Mayonaise
5,75 euro

VEGA
Portobello gevuld met risotto, truffel en spinazie. Gegratineerd met Parmezaan.
24,75 euro

Gegrilde tomaat gevuld met buffel mozarella, verse pesto en basilicum.
24,75 euro

De hoofdgerechten worden geserveerd met een wisselend aardappelgarnituur en een koude garnituur.

Oostenrijkse Schnitzels

Gepaneerde schnitzels in 2 formaten te weten 225 gram en 375 gram.
De schnitzels worden met royaal garnituur, aardappel en rauwkost garnituur geserveerd.
Holsteiner schnitzel : gebakken ei
Hawaï schnitzel : ananas en gesmolten kaas
Zigeuner schnitzel : pittig met paprika en augurk
Jäger schnitzel : met uitjes en champignons
Diffelse schnitzel : met gebakken ui, paprika, champignon en plakken spek
Champignonroom schnitzel : met volle champignonroomsaus
Klein 225 gram 23,75 euro / groot 375 gram 26,75

2-persoons mandje met Vlaamse friet en Mayonaise
5,75 euro

Nagerechten
Bramen Bavaroise
met speculaas parfait en anijs tuilles.
10,75 euro

Caramel shortcake met chocolade ijs en bananengel.
9,75 euro

Notentaartje met vanille ijs en aan tafel geflambeerde abrikozen.
14,75 euro

Pompoen cheesecake met bodem van bastognekoek, pompoenchutney en vanilleijs.
Aan tafel afgebrand met een krokant karamel laagje.
9,75 euro

Golden coupe Mousse van advocaat met brownie, boerenjongens, chocoladeschotsen en
chocolade ijs met goud accenten.
14,75 euro

Winterse stoofperen met taart crumble bedekt en aan tafel overgoten met warme vanillesaus.
10,75 euro

Bij de desserts bieden wij u graag de mogelijkheid om gebruik te maken van onze dessert
wijn, een Spaanse zoete rode wijn met amandel (amaretto) in de afdronk.
4,75 euro

Huismenu “Chef’s table”

Wilt u genieten van een ontspannen avondje uit laat u dan verwennen door gebruik te maken van ons huismenu.

Het menu wisselt met de seizoenen en de kaart. Het menu wordt naar keuze in 4, 5 of 6 gangen geserveerd. Hierbij krijgt u verschillende proeverijen met verfijnde opmaak geserveerd. Erg leuk om op deze manier met onze “hele kaart” kennis te maken. Het menu kan met vis, vlees of vegetarisch geserveerd worden.

In de kaart vindt u voorbeelden van gerechten welke o.a. in het Huismenu worden verwerkt.

Graag bieden wij u na het dessert onze koffie kaart aan met daarop verschillende koffie smaken zowel met als zonder alcohol. Deze diner koffies worden geserveerd met huisgemaakte bonbon en koekjes en lekkernijen. Neemt u hierbij gerust plaats bij de open haard en geniet van uw heerlijke likeur of cognac.

Wijnen per fles

Witte wijnen

OPI
Moderne wijn uit de Argentijnse wijnbouw.
Zeer verzorgde wijn, intens van smaak.
Druif : Chardonnay
Te combineren met: salades, asperges,
gerookte vlees- en vissoorten.

LUIS FELIPE EDWARDS
Een Gran Reserva uit de lage landen van Chili. Vol van smaak, rijk zongerijpte druif.
Druif : Sauvignon Blanc
Te combineren met: gerookte vissoorten, koude voorgerechten van vlees.

CROIX DU VENTS
Klassieke franse wijn uit de Cardonnay.
Passie vol wijnhuis welke u zeker terug vindt in de smaak, vol, rond met licht vetje.
Druif: franse Chardonnay
Te combineren met: paté, geitenkaas,
gevogelte en vleesgerechten.
Rode wijnen

OPI
Argentijnse wijn uit de moderne wijnbouw.Met aandacht verzorgd, zeer vol van smaak. In de Argentijnse zon gerijpte Malbec, zeer smaakvol en toegankelijk.
Druif: Malbec
Te combineren met: zeer vriendelijke smaakvolle wijn welke bij zowel vis als vlees te combineren.

CASTEL MAURE
Franse combinatie van 3 druiven rassen. Resulteert in volle en ronde wijn, zeerfruitig met subtiel vleugje hout.
Druif: Carignan, Grenache en Syrah
Te combineren met: vleesgerechten en zeer goed bij vette vissoorten.

MURIEL
Spaanse Reserva Rioja. Volle body, zeer soepel, Rijp zwart fruit, houtje en vanille touch. Rijke volle wijn met veel prikkels.
Druif : Rioja
Te combineren met: zwaar rund, rauw vlees en wild.

Deze huisgeselecteerde wijnen hebben de actieprijs van € 37,50 € 29,50 per fles

reserveer nu via 0523-251231