Kerstmenu/diner
Voorgerecht
Trio van Vis:
Makreel rillet met vadouvan mayonaise en rode uienchutney.
Witvis terrine met zalm in noriblad en gefrituurde kappertjes.
Springroll gevuld met garnalen en geserveerd met cocktailmayonaisesaus.
of
Trio van VLEES:
Rouleau van eend met katenspek en tortillachip.
Steak tartaar met een kwartelei en vadouvan mayonaise.
Procureur terrine met rozijnenchutney.
SOEP
Licht pittige pompoensoep met geroosterde pompoenstukjes
en een krokante bladerdeegstengel.
of
Runder truffel bouillon met een torentje van sukade, verse kruiden
en een krokante bladerdeegstengel.
TUSSENGERECHT
Paddenstoelkroketjes met een cilinder van wortelsalade
en truffelmayonaise.
SPOOM
Glas met bosvruchten chutney citroenijs en afgeschonken
met champagne.
HOOFDGERECHT VLEES
Gekonfijte eendenbout met kastanje puree, sinaasappelsaus
en groene asperge.
of
Runder sukade cilinders met kruiden puree Twentse bakleverworst,
morillesaus en een Brunoise gesneden pompoen.
HOOFDGERECHT VIS
Kabeljauwfilet met een rucola risotto, groene asperges en
beurre Blanc saus.
of
Rode poon filet met een kerrie risotto, ratatouille en beurre Blanc saus.
HOOFDGERECHT VEGETARISCH
Portobello met pompoenrisotto gegratineerd met Parmezaanse kaas en
gepofte cherrytomaatjes.
DESSERT
Een crumble van appel en kaneel met honingparfait en honingschotsen.
Geserveerd met warme vanille saus en gegarneerd met eetbaar bladgoud.
4 gangen (voor, soep, hoofd en dessert) € 49.75
5 gangen (voor, soep, tussen, hoofd en dessert) + € 9,75 toeslag
6 gangen (volledig menu) + € 15,00 toeslag
WIJnen per fles
Witte wijnen
MASCOTA OPI
Chardonnay
Een Argentijnse Chardonnay uit de Mendoza. Doordat de wijn voorzichtig is gerijpt in eikenhouten vaten bevat hij wat extra body en complexiteit. Het resultaat is een verfijnde wijn met subtiele vanille en toastaroma’s die goed samensmelten met de fruitige tonen van de Chardonnay -druif.
Te combineren met: visgerechten, gevogelte, salades en gerookte gerechten.
LUIS FELIPE EDWARDS
Sauvignon blanc
Een Gran Reserva uit de lage landen van Chili. Deze heldere, goudgele wijn heeft een intens fris geurig bouquet. De wijn is gekenmerkt met mooie zuren, tinten van exotische vruchten en een frisse afdronk.
Te combineren met: schaal- en schelpdieren, geitenkaas, vegetarische en visgerechten.
CROIX DU VENTS
Chardonnay
Klassieke Franse wijn uit de Languedoc-
Roussillon. De wijn heeft een ingetogen geur van meloen en vijg. Gebotteld in een passievol wijnhuis, wat terug te vinden is in de smaak. Vol, rond met een licht vetje.
Te combineren met: visgerechten, schaal- en schelpdieren, asperges, koude voorgerechten en salades.
Deze huisgeselecteerde wijnen hebben de actieprijs van € 37,50
€ 32,50 per fles